formatting and export
This commit is contained in:
parent
707947c69b
commit
0f30f1f86c
7 changed files with 83 additions and 44 deletions
15
_freeze/food/rugbrød-i-træramme/execute-results/html.json
Normal file
15
_freeze/food/rugbrød-i-træramme/execute-results/html.json
Normal file
|
@ -0,0 +1,15 @@
|
|||
{
|
||||
"hash": "f82451bde6edbcb8cd912f3e0278101f",
|
||||
"result": {
|
||||
"engine": "knitr",
|
||||
"markdown": "---\ntitle: Rugbrødsopskrift til træramme\nlang: da\ndate: 2024-06-21\nauthor: Andreas\nformats: \n - html: default\n - pdf: default\ndescription: Vi har skiftet de gamle brødforme ud med trærammer. Rugbrødsopskriften er let revideret. Det er blevet en vane, så det virker!\ncategories: \n - Bagværk\n - Brød\n---\n\n\nVi har købt tre trærammer fra aarhusianske Kunst og Køkkentøj (de forhandles fra Aurion og produceres på REVA i Herning, hvor [TV MV var forbi for nogle år siden](https://www.tvmidtvest.dk/fast-arbejde/fast-arbejde-fra-reva)) for at undgå metalforme med belægning. Rammerne kan lige stå ved siden af hinanden i ovnen, men har skullet have en helt flad plade at stå på. John-smed har hjulpet, tak for det!\n\nVores brød blev dog ved at hænge i formene, så vi har revideret opskriften primært ved at tilsætte mere mel for at opnå en lidt fastere dej.\n\nDen oprindelige opskrift [finder du her](https://fam.gdamsbo.dk/food/rugbrød.html).\n\n\n::: {.cell}\n\n:::\n---\ntitle: Rugbrødsopskrift til træramme\nlang: da\ndate: last-modified\nauthor: Andreas\nformats: \n - pdf: default\n---\n\n## Dag 1\n\nTag din surdej ud og fodr den. [Se her for gode råd.](https://fam.gdamsbo.dk/food/surdej.html)\n\n## Dag 2\n\n- [ ] 175 g surdej (ca. 1½ dl)\n- [ ] 30 g salt\n- [ ] 1 liter koldt vand\n- [ ] 400 g skårne rugkerner\n- [ ] 600 g rugmel\n\nRøres sammen i en stor skål (5 L) fx på en røremaskine.\n\n- [ ] 300 g skårne rugkerner\n- [ ] 25 g surdej (passer for det meste med resten)\n- [ ] 4,5 dl vand\n\nBlandes og sættes i blød (3 L).\n\nBåde dej og kerner står tildækket ved stuetemperatur i 12-36 timer.\n\n## Dag 3\n\nDejen og kerner (de skal ikke drænes) fra Dag 2 blandes.\n\nDesuden tilsættes følgende:\n\n- [ ] 4 dl frø (fx sesam, solsikke- og græskarkerner i forholdet 1:2:1)\n- [ ] 1 spsk honning (kan røres ud i øl)\n- [ ] 1 øl (33 cl, gerne hvidtøl eller anden mørk øl, men det kommer sig ikke så nøje)\n- [ ] Ca 9 dl rugmel til rette konsistens.\n- [ ] Evt. 2 spsk mørk maltsirup (Giver mere smag og farve)\n\nDet hele røres godt sammen. Det skal have en tyk, sej klistret konsistens og fordeles i 3 smør-smurte trærammer der rummer 2 liter. Glat dejen.\n\nLad nu brødene hæve under et fugtigt viskestykke indtil dejen når til kanten (1-4 timer). Inden de bages, brug da en våd strikkepind eller lignende til at prikke huller i brødene (ca. 30 i hver), så større luftlommer punkteres.\n\nBages med konventionel varme ved 180°C i 1 time og 45 minutter.\n\nEfter bagning fjernes rammerne og brødene skal køle noget af inden de lægges i plastikposer.\n\nVi plejer at kunne spise de tre brød i løbet af en uges tid. De holder sig længere i køleskabet, men bliver noget tørre og hårde. Egner sig også til at fryse ned, men vent to døgn. Så smuldrer brødet ikke så meget når det skæres efter optøning.\n\n\n\nHent opskriften i [et print-venligt format her](https://github.com/agdamsbo/familien.gdamsbo/blob/main/food/rugbr%C3%B8d-i-tr%C3%A6ramme.pdf).\n",
|
||||
"supporting": [],
|
||||
"filters": [
|
||||
"rmarkdown/pagebreak.lua"
|
||||
],
|
||||
"includes": {},
|
||||
"engineDependencies": {},
|
||||
"preserve": {},
|
||||
"postProcess": true
|
||||
}
|
||||
}
|
|
@ -220,7 +220,7 @@ window.Quarto = {
|
|||
|
||||
<div class="quarto-listing quarto-listing-container-default" id="listing-listing">
|
||||
<div class="list quarto-listing-default">
|
||||
<div class="quarto-post image-right" data-index="0" data-categories="Bagværk,Brød" data-listing-date-sort="1718920800000" data-listing-file-modified-sort="1720090240106" data-listing-date-modified-sort="NaN" data-listing-reading-time-sort="3" data-listing-word-count-sort="422">
|
||||
<div class="quarto-post image-right" data-index="0" data-categories="Bagværk,Brød" data-listing-date-sort="1718920800000" data-listing-file-modified-sort="1722498839599" data-listing-date-modified-sort="NaN" data-listing-reading-time-sort="1" data-listing-word-count-sort="183">
|
||||
<div class="thumbnail">
|
||||
<p><a href="./food/rugbrød-i-træramme.html" class="no-external"></a></p><a href="./food/rugbrød-i-træramme.html" class="no-external">
|
||||
<div class="listing-item-img-placeholder card-img-top" > </div>
|
||||
|
|
|
@ -168,7 +168,7 @@ ul.task-list li input[type="checkbox"] {
|
|||
<div>
|
||||
<div class="quarto-title-meta-heading">Udgivet</div>
|
||||
<div class="quarto-title-meta-contents">
|
||||
<p class="date">21. juni 2024</p>
|
||||
<p class="date">last-modified</p>
|
||||
</div>
|
||||
</div>
|
||||
|
||||
|
@ -221,6 +221,7 @@ ul.task-list li input[type="checkbox"] {
|
|||
<p>Bages med konventionel varme ved 180°C i 1 time og 45 minutter.</p>
|
||||
<p>Efter bagning fjernes rammerne og brødene skal køle noget af inden de lægges i plastikposer.</p>
|
||||
<p>Vi plejer at kunne spise de tre brød i løbet af en uges tid. De holder sig længere i køleskabet, men bliver noget tørre og hårde. Egner sig også til at fryse ned, men vent to døgn. Så smuldrer brødet ikke så meget når det skæres efter optøning.</p>
|
||||
<p>Hent opskriften i <a href="https://github.com/agdamsbo/familien.gdamsbo/blob/main/food/rugbr%C3%B8d-i-tr%C3%A6ramme.pdf">et print-venligt format her</a>.</p>
|
||||
|
||||
|
||||
</section>
|
||||
|
|
|
@ -277,7 +277,7 @@
|
|||
"href": "food/rugbrød-i-træramme.html#dag-3",
|
||||
"title": "Rugbrødsopskrift til træramme",
|
||||
"section": "Dag 3",
|
||||
"text": "Dag 3\nDejen og kerner (de skal ikke drænes) fra Dag 2 blandes.\nDesuden tilsættes følgende:\n\n4 dl frø (fx sesam, solsikke- og græskarkerner i forholdet 1:2:1)\n1 spsk honning (kan røres ud i øl)\n1 øl (33 cl, gerne hvidtøl eller anden mørk øl, men det kommer sig ikke så nøje)\nCa 9 dl rugmel til rette konsistens.\nEvt. 2 spsk mørk maltsirup (Giver mere smag og farve)\n\nDet hele røres godt sammen. Det skal have en tyk, sej klistret konsistens og fordeles i 3 smør-smurte trærammer der rummer 2 liter. Glat dejen.\nLad nu brødene hæve under et fugtigt viskestykke indtil dejen når til kanten (1-4 timer). Inden de bages, brug da en våd strikkepind eller lignende til at prikke huller i brødene (ca. 30 i hver), så større luftlommer punkteres.\nBages med konventionel varme ved 180°C i 1 time og 45 minutter.\nEfter bagning fjernes rammerne og brødene skal køle noget af inden de lægges i plastikposer.\nVi plejer at kunne spise de tre brød i løbet af en uges tid. De holder sig længere i køleskabet, men bliver noget tørre og hårde. Egner sig også til at fryse ned, men vent to døgn. Så smuldrer brødet ikke så meget når det skæres efter optøning."
|
||||
"text": "Dag 3\nDejen og kerner (de skal ikke drænes) fra Dag 2 blandes.\nDesuden tilsættes følgende:\n\n4 dl frø (fx sesam, solsikke- og græskarkerner i forholdet 1:2:1)\n1 spsk honning (kan røres ud i øl)\n1 øl (33 cl, gerne hvidtøl eller anden mørk øl, men det kommer sig ikke så nøje)\nCa 9 dl rugmel til rette konsistens.\nEvt. 2 spsk mørk maltsirup (Giver mere smag og farve)\n\nDet hele røres godt sammen. Det skal have en tyk, sej klistret konsistens og fordeles i 3 smør-smurte trærammer der rummer 2 liter. Glat dejen.\nLad nu brødene hæve under et fugtigt viskestykke indtil dejen når til kanten (1-4 timer). Inden de bages, brug da en våd strikkepind eller lignende til at prikke huller i brødene (ca. 30 i hver), så større luftlommer punkteres.\nBages med konventionel varme ved 180°C i 1 time og 45 minutter.\nEfter bagning fjernes rammerne og brødene skal køle noget af inden de lægges i plastikposer.\nVi plejer at kunne spise de tre brød i løbet af en uges tid. De holder sig længere i køleskabet, men bliver noget tørre og hårde. Egner sig også til at fryse ned, men vent to døgn. Så smuldrer brødet ikke så meget når det skæres efter optøning.\nHent opskriften i et print-venligt format her."
|
||||
},
|
||||
{
|
||||
"objectID": "food.html",
|
||||
|
|
52
food/_rugbrød-i-træramme-opskrift.qmd
Normal file
52
food/_rugbrød-i-træramme-opskrift.qmd
Normal file
|
@ -0,0 +1,52 @@
|
|||
---
|
||||
title: Rugbrødsopskrift til træramme
|
||||
lang: da
|
||||
date: last-modified
|
||||
author: Andreas
|
||||
formats:
|
||||
- pdf: default
|
||||
---
|
||||
|
||||
## Dag 1
|
||||
|
||||
Tag din surdej ud og fodr den. [Se her for gode råd.](https://fam.gdamsbo.dk/food/surdej.html)
|
||||
|
||||
## Dag 2
|
||||
|
||||
- [ ] 175 g surdej (ca. 1½ dl)
|
||||
- [ ] 30 g salt
|
||||
- [ ] 1 liter koldt vand
|
||||
- [ ] 400 g skårne rugkerner
|
||||
- [ ] 600 g rugmel
|
||||
|
||||
Røres sammen i en stor skål (5 L) fx på en røremaskine.
|
||||
|
||||
- [ ] 300 g skårne rugkerner
|
||||
- [ ] 25 g surdej (passer for det meste med resten)
|
||||
- [ ] 4,5 dl vand
|
||||
|
||||
Blandes og sættes i blød (3 L).
|
||||
|
||||
Både dej og kerner står tildækket ved stuetemperatur i 12-36 timer.
|
||||
|
||||
## Dag 3
|
||||
|
||||
Dejen og kerner (de skal ikke drænes) fra Dag 2 blandes.
|
||||
|
||||
Desuden tilsættes følgende:
|
||||
|
||||
- [ ] 4 dl frø (fx sesam, solsikke- og græskarkerner i forholdet 1:2:1)
|
||||
- [ ] 1 spsk honning (kan røres ud i øl)
|
||||
- [ ] 1 øl (33 cl, gerne hvidtøl eller anden mørk øl, men det kommer sig ikke så nøje)
|
||||
- [ ] Ca 9 dl rugmel til rette konsistens.
|
||||
- [ ] Evt. 2 spsk mørk maltsirup (Giver mere smag og farve)
|
||||
|
||||
Det hele røres godt sammen. Det skal have en tyk, sej klistret konsistens og fordeles i 3 smør-smurte trærammer der rummer 2 liter. Glat dejen.
|
||||
|
||||
Lad nu brødene hæve under et fugtigt viskestykke indtil dejen når til kanten (1-4 timer). Inden de bages, brug da en våd strikkepind eller lignende til at prikke huller i brødene (ca. 30 i hver), så større luftlommer punkteres.
|
||||
|
||||
Bages med konventionel varme ved 180°C i 1 time og 45 minutter.
|
||||
|
||||
Efter bagning fjernes rammerne og brødene skal køle noget af inden de lægges i plastikposer.
|
||||
|
||||
Vi plejer at kunne spise de tre brød i løbet af en uges tid. De holder sig længere i køleskabet, men bliver noget tørre og hårde. Egner sig også til at fryse ned, men vent to døgn. Så smuldrer brødet ikke så meget når det skæres efter optøning.
|
Binary file not shown.
|
@ -5,7 +5,7 @@ date: 2024-06-21
|
|||
author: Andreas
|
||||
formats:
|
||||
- html: default
|
||||
- docx: default
|
||||
- pdf: default
|
||||
description: Vi har skiftet de gamle brødforme ud med trærammer. Rugbrødsopskriften er let revideret. Det er blevet en vane, så det virker!
|
||||
categories:
|
||||
- Bagværk
|
||||
|
@ -18,46 +18,17 @@ Vores brød blev dog ved at hænge i formene, så vi har revideret opskriften pr
|
|||
|
||||
Den oprindelige opskrift [finder du her](https://fam.gdamsbo.dk/food/rugbrød.html).
|
||||
|
||||
## Dag 1
|
||||
```{r}
|
||||
#| eval: true
|
||||
#| echo: false
|
||||
#| results: hide
|
||||
quarto::quarto_render(input = here::here("food/_rugbrød-i-træramme-opskrift.qmd"),
|
||||
output_format = "pdf",
|
||||
output_file = "rugbrød-i-træramme.pdf",quiet = FALSE
|
||||
)
|
||||
```
|
||||
|
||||
Tag din surdej ud og fodr den. [Se her for gode råd.](https://fam.gdamsbo.dk/food/surdej.html)
|
||||
|
||||
## Dag 2
|
||||
{{< include _rugbrød-i-træramme-opskrift.qmd >}}
|
||||
|
||||
- [ ] 175 g surdej (ca. 1½ dl)
|
||||
- [ ] 30 g salt
|
||||
- [ ] 1 liter koldt vand
|
||||
- [ ] 400 g skårne rugkerner
|
||||
- [ ] 600 g rugmel
|
||||
|
||||
Røres sammen i en stor skål (5 L) fx på en røremaskine.
|
||||
|
||||
- [ ] 300 g skårne rugkerner
|
||||
- [ ] 25 g surdej (passer for det meste med resten)
|
||||
- [ ] 4,5 dl vand
|
||||
|
||||
Blandes og sættes i blød (3 L).
|
||||
|
||||
Både dej og kerner står tildækket ved stuetemperatur i 12-36 timer.
|
||||
|
||||
## Dag 3
|
||||
|
||||
Dejen og kerner (de skal ikke drænes) fra Dag 2 blandes.
|
||||
|
||||
Desuden tilsættes følgende:
|
||||
|
||||
- [ ] 4 dl frø (fx sesam, solsikke- og græskarkerner i forholdet 1:2:1)
|
||||
- [ ] 1 spsk honning (kan røres ud i øl)
|
||||
- [ ] 1 øl (33 cl, gerne hvidtøl eller anden mørk øl, men det kommer sig ikke så nøje)
|
||||
- [ ] Ca 9 dl rugmel til rette konsistens.
|
||||
- [ ] Evt. 2 spsk mørk maltsirup (Giver mere smag og farve)
|
||||
|
||||
Det hele røres godt sammen. Det skal have en tyk, sej klistret konsistens og fordeles i 3 smør-smurte trærammer der rummer 2 liter. Glat dejen.
|
||||
|
||||
Lad nu brødene hæve under et fugtigt viskestykke indtil dejen når til kanten (1-4 timer). Inden de bages, brug da en våd strikkepind eller lignende til at prikke huller i brødene (ca. 30 i hver), så større luftlommer punkteres.
|
||||
|
||||
Bages med konventionel varme ved 180°C i 1 time og 45 minutter.
|
||||
|
||||
Efter bagning fjernes rammerne og brødene skal køle noget af inden de lægges i plastikposer.
|
||||
|
||||
Vi plejer at kunne spise de tre brød i løbet af en uges tid. De holder sig længere i køleskabet, men bliver noget tørre og hårde. Egner sig også til at fryse ned, men vent to døgn. Så smuldrer brødet ikke så meget når det skæres efter optøning.
|
||||
Hent opskriften i [et print-venligt format her](https://github.com/agdamsbo/familien.gdamsbo/blob/main/food/rugbr%C3%B8d-i-tr%C3%A6ramme.pdf).
|
||||
|
|
Loading…
Add table
Reference in a new issue