formatting and export

This commit is contained in:
Andreas Gammelgaard Damsbo 2024-08-01 09:59:34 +02:00
parent 707947c69b
commit 0f30f1f86c
No known key found for this signature in database
7 changed files with 83 additions and 44 deletions

View file

@ -0,0 +1,15 @@
{
"hash": "f82451bde6edbcb8cd912f3e0278101f",
"result": {
"engine": "knitr",
"markdown": "---\ntitle: Rugbrødsopskrift til træramme\nlang: da\ndate: 2024-06-21\nauthor: Andreas\nformats: \n - html: default\n - pdf: default\ndescription: Vi har skiftet de gamle brødforme ud med trærammer. Rugbrødsopskriften er let revideret. Det er blevet en vane, så det virker!\ncategories: \n - Bagværk\n - Brød\n---\n\n\nVi har købt tre trærammer fra aarhusianske Kunst og Køkkentøj (de forhandles fra Aurion og produceres på REVA i Herning, hvor [TV MV var forbi for nogle år siden](https://www.tvmidtvest.dk/fast-arbejde/fast-arbejde-fra-reva)) for at undgå metalforme med belægning. Rammerne kan lige stå ved siden af hinanden i ovnen, men har skullet have en helt flad plade at stå på. John-smed har hjulpet, tak for det!\n\nVores brød blev dog ved at hænge i formene, så vi har revideret opskriften primært ved at tilsætte mere mel for at opnå en lidt fastere dej.\n\nDen oprindelige opskrift [finder du her](https://fam.gdamsbo.dk/food/rugbrød.html).\n\n\n::: {.cell}\n\n:::\n---\ntitle: Rugbrødsopskrift til træramme\nlang: da\ndate: last-modified\nauthor: Andreas\nformats: \n - pdf: default\n---\n\n## Dag 1\n\nTag din surdej ud og fodr den. [Se her for gode råd.](https://fam.gdamsbo.dk/food/surdej.html)\n\n## Dag 2\n\n- [ ] 175 g surdej (ca. 1½ dl)\n- [ ] 30 g salt\n- [ ] 1 liter koldt vand\n- [ ] 400 g skårne rugkerner\n- [ ] 600 g rugmel\n\nRøres sammen i en stor skål (5 L) fx på en røremaskine.\n\n- [ ] 300 g skårne rugkerner\n- [ ] 25 g surdej (passer for det meste med resten)\n- [ ] 4,5 dl vand\n\nBlandes og sættes i blød (3 L).\n\nBåde dej og kerner står tildækket ved stuetemperatur i 12-36 timer.\n\n## Dag 3\n\nDejen og kerner (de skal ikke drænes) fra Dag 2 blandes.\n\nDesuden tilsættes følgende:\n\n- [ ] 4 dl frø (fx sesam, solsikke- og græskarkerner i forholdet 1:2:1)\n- [ ] 1 spsk honning (kan røres ud i øl)\n- [ ] 1 øl (33 cl, gerne hvidtøl eller anden mørk øl, men det kommer sig ikke så nøje)\n- [ ] Ca 9 dl rugmel til rette konsistens.\n- [ ] Evt. 2 spsk mørk maltsirup (Giver mere smag og farve)\n\nDet hele røres godt sammen. Det skal have en tyk, sej klistret konsistens og fordeles i 3 smør-smurte trærammer der rummer 2 liter. Glat dejen.\n\nLad nu brødene hæve under et fugtigt viskestykke indtil dejen når til kanten (1-4 timer). Inden de bages, brug da en våd strikkepind eller lignende til at prikke huller i brødene (ca. 30 i hver), så større luftlommer punkteres.\n\nBages med konventionel varme ved 180°C i 1 time og 45 minutter.\n\nEfter bagning fjernes rammerne og brødene skal køle noget af inden de lægges i plastikposer.\n\nVi plejer at kunne spise de tre brød i løbet af en uges tid. De holder sig længere i køleskabet, men bliver noget tørre og hårde. Egner sig også til at fryse ned, men vent to døgn. Så smuldrer brødet ikke så meget når det skæres efter optøning.\n\n\n\nHent opskriften i [et print-venligt format her](https://github.com/agdamsbo/familien.gdamsbo/blob/main/food/rugbr%C3%B8d-i-tr%C3%A6ramme.pdf).\n",
"supporting": [],
"filters": [
"rmarkdown/pagebreak.lua"
],
"includes": {},
"engineDependencies": {},
"preserve": {},
"postProcess": true
}
}

View file

@ -220,7 +220,7 @@ window.Quarto = {
<div class="quarto-listing quarto-listing-container-default" id="listing-listing">
<div class="list quarto-listing-default">
<div class="quarto-post image-right" data-index="0" data-categories="Bagværk,Brød" data-listing-date-sort="1718920800000" data-listing-file-modified-sort="1720090240106" data-listing-date-modified-sort="NaN" data-listing-reading-time-sort="3" data-listing-word-count-sort="422">
<div class="quarto-post image-right" data-index="0" data-categories="Bagværk,Brød" data-listing-date-sort="1718920800000" data-listing-file-modified-sort="1722498839599" data-listing-date-modified-sort="NaN" data-listing-reading-time-sort="1" data-listing-word-count-sort="183">
<div class="thumbnail">
<p><a href="./food/rugbrød-i-træramme.html" class="no-external"></a></p><a href="./food/rugbrød-i-træramme.html" class="no-external">
<div class="listing-item-img-placeholder card-img-top" >&nbsp;</div>

View file

@ -168,7 +168,7 @@ ul.task-list li input[type="checkbox"] {
<div>
<div class="quarto-title-meta-heading">Udgivet</div>
<div class="quarto-title-meta-contents">
<p class="date">21. juni 2024</p>
<p class="date">last-modified</p>
</div>
</div>
@ -221,6 +221,7 @@ ul.task-list li input[type="checkbox"] {
<p>Bages med konventionel varme ved 180°C i 1 time og 45 minutter.</p>
<p>Efter bagning fjernes rammerne og brødene skal køle noget af inden de lægges i plastikposer.</p>
<p>Vi plejer at kunne spise de tre brød i løbet af en uges tid. De holder sig længere i køleskabet, men bliver noget tørre og hårde. Egner sig også til at fryse ned, men vent to døgn. Så smuldrer brødet ikke så meget når det skæres efter optøning.</p>
<p>Hent opskriften i <a href="https://github.com/agdamsbo/familien.gdamsbo/blob/main/food/rugbr%C3%B8d-i-tr%C3%A6ramme.pdf">et print-venligt format her</a>.</p>
</section>

View file

@ -277,7 +277,7 @@
"href": "food/rugbrød-i-træramme.html#dag-3",
"title": "Rugbrødsopskrift til træramme",
"section": "Dag 3",
"text": "Dag 3\nDejen og kerner (de skal ikke drænes) fra Dag 2 blandes.\nDesuden tilsættes følgende:\n\n4 dl frø (fx sesam, solsikke- og græskarkerner i forholdet 1:2:1)\n1 spsk honning (kan røres ud i øl)\n1 øl (33 cl, gerne hvidtøl eller anden mørk øl, men det kommer sig ikke så nøje)\nCa 9 dl rugmel til rette konsistens.\nEvt. 2 spsk mørk maltsirup (Giver mere smag og farve)\n\nDet hele røres godt sammen. Det skal have en tyk, sej klistret konsistens og fordeles i 3 smør-smurte trærammer der rummer 2 liter. Glat dejen.\nLad nu brødene hæve under et fugtigt viskestykke indtil dejen når til kanten (1-4 timer). Inden de bages, brug da en våd strikkepind eller lignende til at prikke huller i brødene (ca. 30 i hver), så større luftlommer punkteres.\nBages med konventionel varme ved 180°C i 1 time og 45 minutter.\nEfter bagning fjernes rammerne og brødene skal køle noget af inden de lægges i plastikposer.\nVi plejer at kunne spise de tre brød i løbet af en uges tid. De holder sig længere i køleskabet, men bliver noget tørre og hårde. Egner sig også til at fryse ned, men vent to døgn. Så smuldrer brødet ikke så meget når det skæres efter optøning."
"text": "Dag 3\nDejen og kerner (de skal ikke drænes) fra Dag 2 blandes.\nDesuden tilsættes følgende:\n\n4 dl frø (fx sesam, solsikke- og græskarkerner i forholdet 1:2:1)\n1 spsk honning (kan røres ud i øl)\n1 øl (33 cl, gerne hvidtøl eller anden mørk øl, men det kommer sig ikke så nøje)\nCa 9 dl rugmel til rette konsistens.\nEvt. 2 spsk mørk maltsirup (Giver mere smag og farve)\n\nDet hele røres godt sammen. Det skal have en tyk, sej klistret konsistens og fordeles i 3 smør-smurte trærammer der rummer 2 liter. Glat dejen.\nLad nu brødene hæve under et fugtigt viskestykke indtil dejen når til kanten (1-4 timer). Inden de bages, brug da en våd strikkepind eller lignende til at prikke huller i brødene (ca. 30 i hver), så større luftlommer punkteres.\nBages med konventionel varme ved 180°C i 1 time og 45 minutter.\nEfter bagning fjernes rammerne og brødene skal køle noget af inden de lægges i plastikposer.\nVi plejer at kunne spise de tre brød i løbet af en uges tid. De holder sig længere i køleskabet, men bliver noget tørre og hårde. Egner sig også til at fryse ned, men vent to døgn. Så smuldrer brødet ikke så meget når det skæres efter optøning.\nHent opskriften i et print-venligt format her."
},
{
"objectID": "food.html",

View file

@ -0,0 +1,52 @@
---
title: Rugbrødsopskrift til træramme
lang: da
date: last-modified
author: Andreas
formats:
- pdf: default
---
## Dag 1
Tag din surdej ud og fodr den. [Se her for gode råd.](https://fam.gdamsbo.dk/food/surdej.html)
## Dag 2
- [ ] 175 g surdej (ca. 1½ dl)
- [ ] 30 g salt
- [ ] 1 liter koldt vand
- [ ] 400 g skårne rugkerner
- [ ] 600 g rugmel
Røres sammen i en stor skål (5 L) fx på en røremaskine.
- [ ] 300 g skårne rugkerner
- [ ] 25 g surdej (passer for det meste med resten)
- [ ] 4,5 dl vand
Blandes og sættes i blød (3 L).
Både dej og kerner står tildækket ved stuetemperatur i 12-36 timer.
## Dag 3
Dejen og kerner (de skal ikke drænes) fra Dag 2 blandes.
Desuden tilsættes følgende:
- [ ] 4 dl frø (fx sesam, solsikke- og græskarkerner i forholdet 1:2:1)
- [ ] 1 spsk honning (kan røres ud i øl)
- [ ] 1 øl (33 cl, gerne hvidtøl eller anden mørk øl, men det kommer sig ikke så nøje)
- [ ] Ca 9 dl rugmel til rette konsistens.
- [ ] Evt. 2 spsk mørk maltsirup (Giver mere smag og farve)
Det hele røres godt sammen. Det skal have en tyk, sej klistret konsistens og fordeles i 3 smør-smurte trærammer der rummer 2 liter. Glat dejen.
Lad nu brødene hæve under et fugtigt viskestykke indtil dejen når til kanten (1-4 timer). Inden de bages, brug da en våd strikkepind eller lignende til at prikke huller i brødene (ca. 30 i hver), så større luftlommer punkteres.
Bages med konventionel varme ved 180°C i 1 time og 45 minutter.
Efter bagning fjernes rammerne og brødene skal køle noget af inden de lægges i plastikposer.
Vi plejer at kunne spise de tre brød i løbet af en uges tid. De holder sig længere i køleskabet, men bliver noget tørre og hårde. Egner sig også til at fryse ned, men vent to døgn. Så smuldrer brødet ikke så meget når det skæres efter optøning.

Binary file not shown.

View file

@ -5,7 +5,7 @@ date: 2024-06-21
author: Andreas
formats:
- html: default
- docx: default
- pdf: default
description: Vi har skiftet de gamle brødforme ud med trærammer. Rugbrødsopskriften er let revideret. Det er blevet en vane, så det virker!
categories:
- Bagværk
@ -18,46 +18,17 @@ Vores brød blev dog ved at hænge i formene, så vi har revideret opskriften pr
Den oprindelige opskrift [finder du her](https://fam.gdamsbo.dk/food/rugbrød.html).
## Dag 1
```{r}
#| eval: true
#| echo: false
#| results: hide
quarto::quarto_render(input = here::here("food/_rugbrød-i-træramme-opskrift.qmd"),
output_format = "pdf",
output_file = "rugbrød-i-træramme.pdf",quiet = FALSE
)
```
Tag din surdej ud og fodr den. [Se her for gode råd.](https://fam.gdamsbo.dk/food/surdej.html)
## Dag 2
{{< include _rugbrød-i-træramme-opskrift.qmd >}}
- [ ] 175 g surdej (ca. 1½ dl)
- [ ] 30 g salt
- [ ] 1 liter koldt vand
- [ ] 400 g skårne rugkerner
- [ ] 600 g rugmel
Røres sammen i en stor skål (5 L) fx på en røremaskine.
- [ ] 300 g skårne rugkerner
- [ ] 25 g surdej (passer for det meste med resten)
- [ ] 4,5 dl vand
Blandes og sættes i blød (3 L).
Både dej og kerner står tildækket ved stuetemperatur i 12-36 timer.
## Dag 3
Dejen og kerner (de skal ikke drænes) fra Dag 2 blandes.
Desuden tilsættes følgende:
- [ ] 4 dl frø (fx sesam, solsikke- og græskarkerner i forholdet 1:2:1)
- [ ] 1 spsk honning (kan røres ud i øl)
- [ ] 1 øl (33 cl, gerne hvidtøl eller anden mørk øl, men det kommer sig ikke så nøje)
- [ ] Ca 9 dl rugmel til rette konsistens.
- [ ] Evt. 2 spsk mørk maltsirup (Giver mere smag og farve)
Det hele røres godt sammen. Det skal have en tyk, sej klistret konsistens og fordeles i 3 smør-smurte trærammer der rummer 2 liter. Glat dejen.
Lad nu brødene hæve under et fugtigt viskestykke indtil dejen når til kanten (1-4 timer). Inden de bages, brug da en våd strikkepind eller lignende til at prikke huller i brødene (ca. 30 i hver), så større luftlommer punkteres.
Bages med konventionel varme ved 180°C i 1 time og 45 minutter.
Efter bagning fjernes rammerne og brødene skal køle noget af inden de lægges i plastikposer.
Vi plejer at kunne spise de tre brød i løbet af en uges tid. De holder sig længere i køleskabet, men bliver noget tørre og hårde. Egner sig også til at fryse ned, men vent to døgn. Så smuldrer brødet ikke så meget når det skæres efter optøning.
Hent opskriften i [et print-venligt format her](https://github.com/agdamsbo/familien.gdamsbo/blob/main/food/rugbr%C3%B8d-i-tr%C3%A6ramme.pdf).