Update rugbrød-i-træramme.qmd

This commit is contained in:
Andreas Gammelgaard Damsbo 2024-06-26 19:29:36 +00:00 committed by GitHub
parent d2919d1b85
commit 684b25127b
No known key found for this signature in database
GPG key ID: B5690EEEBB952194

View file

@ -30,17 +30,19 @@ Tag din surdej ud og fodr den. [Se her for gode råd.](https://fam.gdamsbo.dk/fo
- [ ] 400 g skårne rugkerner - [ ] 400 g skårne rugkerner
- [ ] 600 g rugmel - [ ] 600 g rugmel
Røres sammen i en stor skål (5 L). Tildækkes og står ved stuetemperatur i 12-24 timer. Røres sammen i en stor skål (5 L).
- [ ] 300 g skårne rugkerner - [ ] 300 g skårne rugkerner
- [ ] 50-100 g surdej (passer for det meste med resten) - [ ] 25 g surdej (passer for det meste med resten)
- [ ] Evt. ca 100 g mandler, hasselnødder, boghvede, amarant, chia, quinoa eller lignende. - [ ] 4,5 DL vand
Sættes i blød med rigeligt vand 12-36 timer. Blandes og sættes i blød.
Både dej og kerner står tildækket ved stuetemperatur i 12-36 timer.
## Dag 3 ## Dag 3
Dejen fra Dag 2 samt drænede, udblødte rugkerner (og nødder/frø) blandes. Dejen og kerne fra Dag 2 blandes.
Desuden tilsættes følgende: Desuden tilsættes følgende: