diff --git a/food/rugbrød-i-træramme.qmd b/food/rugbrød-i-træramme.qmd index dec7d0c..03a47f4 100644 --- a/food/rugbrød-i-træramme.qmd +++ b/food/rugbrød-i-træramme.qmd @@ -30,17 +30,19 @@ Tag din surdej ud og fodr den. [Se her for gode råd.](https://fam.gdamsbo.dk/fo - [ ] 400 g skårne rugkerner - [ ] 600 g rugmel -Røres sammen i en stor skål (5 L). Tildækkes og står ved stuetemperatur i 12-24 timer. +Røres sammen i en stor skål (5 L). - [ ] 300 g skårne rugkerner -- [ ] 50-100 g surdej (passer for det meste med resten) -- [ ] Evt. ca 100 g mandler, hasselnødder, boghvede, amarant, chia, quinoa eller lignende. +- [ ] 25 g surdej (passer for det meste med resten) +- [ ] 4,5 DL vand -Sættes i blød med rigeligt vand 12-36 timer. +Blandes og sættes i blød. + +Både dej og kerner står tildækket ved stuetemperatur i 12-36 timer. ## Dag 3 -Dejen fra Dag 2 samt drænede, udblødte rugkerner (og nødder/frø) blandes. +Dejen og kerne fra Dag 2 blandes. Desuden tilsættes følgende: