20 lines
563 B
Text
20 lines
563 B
Text
|
|
||
|
|
||
|
## Hyldeblomstsaft
|
||
|
|
||
|
- 40-50 hyldekurve (stængler klippes evt af)
|
||
|
- 3 kg sukker (evt heraf 500 g brun farin)
|
||
|
- 4 l vand
|
||
|
- 8-13 økologiske citroner i skiver, antal afhængigt af størrelse (kan blandes med ØKO appelsiner)
|
||
|
|
||
|
## Sådan gør du
|
||
|
|
||
|
Sukker opløses i kogende vand i en stor gryde (8-9 l). Hyld og citrusskiver tilsættes. Fylder ca. 8 l.
|
||
|
|
||
|
Står 3 dage i køleskab eller køligt.
|
||
|
|
||
|
Filtreres gennem dørslag, si og et klæde. Det sidste dog ikke strengt nødvendigt.
|
||
|
Tilsættes evt 2 spsk atamon eller opbevares i fryser.
|
||
|
|
||
|
Giver ca 6 l saft.
|