46 lines
1.1 KiB
Text
46 lines
1.1 KiB
Text
---
|
|
title: Elses vafler
|
|
date: last-modified
|
|
description: Verdens bedste vafler. Punktum.
|
|
author: Andreas
|
|
categories:
|
|
- Kage
|
|
- Forår
|
|
- Børnene med!
|
|
---
|
|
|
|
## Noter
|
|
|
|
At tale om verdens bedste vafler er naturligvis lidt fjollet. Men denne opskrift er virkelig god.
|
|
|
|
Derhjemme var det et sikkert tegn på forår, når Else fandt vaffeljernene frem ude på havebordet i drivhuset og inviterede nabolagets børn over.
|
|
|
|
Der er ikke sparet på smøret, men sådan må det være. Vaflerne bliver super lækre og sprøde og er særdeles gode til flormelis og marmelade.
|
|
|
|
God fornøjelse!
|
|
|
|
## Ingredienser
|
|
|
|
- 2,5 dl vand
|
|
|
|
- 2 dl molk
|
|
|
|
- 1/4 tsk salt
|
|
|
|
- 3,5 dl (275 g) mel
|
|
|
|
- 2 tsk bagpilver
|
|
|
|
- 125 g smør
|
|
|
|
## Sådan gør du
|
|
|
|
1. Bland mælk, vand og salt og bisk det i melet, der er blandet med bagepulver.
|
|
|
|
2. Tilsæt smeltet, afkølet smør lige inden bagning.
|
|
|
|
3. Bag og nyd.
|
|
|
|
## Slutnote
|
|
|
|
Den oprindelige opskrift tilsiger at fedtstof blandes i lige inden bagning. Erfaringen siger dog at det sagtens kan gøres aftenen før, og så egner vaflerne sig temmelig godt til det store brunch-bord.
|