46 lines
1.1 KiB
Text
46 lines
1.1 KiB
Text
---
|
|
title: "Super nem banankage"
|
|
lang: da
|
|
date: 2023-04-28
|
|
description: Der er aldrig nok banan i banankage. Sådan er det ikke her!
|
|
categories:
|
|
- Kage
|
|
- Bagværk
|
|
- Børnene med!
|
|
- Dansk
|
|
---
|
|
|
|
## Noter
|
|
|
|
Denne kage kan sagtens røres sammen med et par unger. Der er sjovt at mose bananer og røre i dej. Dejen smager også ubagt og er jo ikke så farlig. Det tager 15-20 minutter at røre det hele sammen og det passer til en klassisk rugbrødsform på ca 3 L. Kagen er særdeles velegnet til at lægge i fryseren.
|
|
|
|
## Ingredienser
|
|
|
|
- 3-5 godt modne bananer - moses
|
|
|
|
- 200-250 ml. sukker
|
|
|
|
- 2 æg - moses m. gaffel
|
|
|
|
- 1 tsk. natron
|
|
|
|
- 5 dl. mel
|
|
|
|
- 2 dI. hakkede valnødder
|
|
|
|
- 1½ dl. olie/margarine
|
|
|
|
- 1 tsk. vanillesukker
|
|
|
|
## Sådan gør du
|
|
|
|
1. Start med at tænde ovnen på 175 grader.
|
|
|
|
2. Våde og tørre ingredienser blandes hver for sig.
|
|
|
|
3. Alt blandes og røres godt sammen i en skål.
|
|
|
|
4. Formen smøres og drysses med rasp el. mel. Alternativt beklædes den med bagepapir.
|
|
|
|
5. Dejen hældes i formen og bages ca. 45 min. Tjek med en strikkepind at kagen er gennembagt.
|
|
|