Elses vafler
Noter
At tale om verdens bedste vafler er naturligvis lidt fjollet. Men denne opskrift er virkelig god.
Derhjemme var det et sikkert tegn på forår, når Else fandt vaffeljernene frem ude på havebordet i drivhuset og inviterede nabolagets børn over.
Der er ikke sparet på smøret, men sådan må det være. Vaflerne bliver super lækre og sprøde og er særdeles gode til flormelis og marmelade.
God fornøjelse!
Ingredienser
2,5 dl vand
2 dl molk
1/4 tsk salt
3,5 dl (275 g) mel
2 tsk bagpilver
125 g smør
Sådan gør du
Bland mælk, vand og salt og bisk det i melet, der er blandet med bagepulver.
Tilsæt smeltet, afkølet smør lige inden bagning.
Bag og nyd.
Slutnote
Den oprindelige opskrift tilsiger at fedtstof blandes i lige inden bagning. Erfaringen siger dog at det sagtens kan gøres aftenen før, og så egner vaflerne sig temmelig godt til det store brunch-bord.