Super nem banankage

Kage
Bagværk
Børnene med!
Dansk
Der er aldrig nok banan i banankage. Sådan er det ikke her!
Published

April 28, 2023

Noter

Denne kage kan sagtens røres sammen med et par unger. Der er sjovt at mose bananer og røre i dej. Dejen smager også ubagt og er jo ikke så farlig. Det tager 15-20 minutter at røre det hele sammen og det passer til en klassisk rugbrødsform på ca 3 L. Kagen er særdeles velegnet til at lægge i fryseren.

Ingredienser

  • 3-5 godt modne bananer - moses

  • 200-250 ml. sukker

  • 2 æg - moses m. gaffel

  • 1 tsk. natron

  • 5 dl. mel

  • 2 dI. hakkede valnødder

  • 1½ dl. olie/margarine

  • 1 tsk. vanillesukker

Sådan gør du

  1. Start med at tænde ovnen på 175 grader.

  2. Våde og tørre ingredienser blandes hver for sig.

  3. Alt blandes og røres godt sammen i en skål.

  4. Formen smøres og drysses med rasp el. mel. Alternativt beklædes den med bagepapir.

  5. Dejen hældes i formen og bages ca. 45 min. Tjek med en strikkepind at kagen er gennembagt.