diff --git a/docs/food.html b/docs/food.html index ced3b5a..4df0695 100644 --- a/docs/food.html +++ b/docs/food.html @@ -219,7 +219,7 @@ window.Quarto = {
-
+

 
diff --git a/docs/food/rugbrød-i-træramme.html b/docs/food/rugbrød-i-træramme.html index ab6cf47..ff2af42 100644 --- a/docs/food/rugbrød-i-træramme.html +++ b/docs/food/rugbrød-i-træramme.html @@ -188,18 +188,18 @@ ul.task-list li input[type="checkbox"] {

Dag 2

-
    -
  • 175 g surdej (ca. 1½ dl)
  • -
  • 30 g salt
  • -
  • 1 liter koldt vand
  • -
  • 400 g skårne rugkerner
  • -
  • 600 g rugmel
  • +
      +
    • +
    • +
    • +
    • +

    Røres sammen i en stor skål (5 L). Tildækkes og står ved stuetemperatur i 12-24 timer.

    -
      -
    • 300 g skårne rugkerner
    • -
    • 50-100 g surdej (passer for det meste med resten)
    • -
    • Evt. ca 100 g mandler, hasselnødder, boghvede, amarant, chia, quinoa eller lignende.
    • +
        +
      • +
      • +

      Sættes i blød med rigeligt vand 12-36 timer.

@@ -207,12 +207,12 @@ ul.task-list li input[type="checkbox"] {

Dag 3

Dejen fra Dag 2 samt drænede, udblødte rugkerner (og nødder/frø) blandes.

Desuden tilsættes følgende:

-
    -
  • 4 dl frø (fx sesam, solsikke- og græskarkerner i forholdet 1:2:1)
  • -
  • 1 spsk honning (kan røres ud i øl)
  • -
  • 1 øl (33 cl, gerne hvidtøl eller anden mørk øl, men det kommer sig ikke så nøje)
  • -
  • Ca 9 dl rugmel til rette konsistens.
  • -
  • Evt. 2 spsk mørk maltsirup (Giver mere smag og farve)
  • +
      +
    • +
    • +
    • +
    • +

    Det hele røres godt sammen. Det skal have en tyk, sej klistret konsistens og fordeles i 3 smør-smurte trærammer der rummer 2 liter. Glat dejen.

    Lad nu brødene hæve under et fugtigt viskestykke indtil dejen når lidt op over kanten (1-4 timer). Inden de bages, brug da en våd strikkepind eller lignende til at prikke huller i brødene (ca. 30 i hver), så større luftlommer punkteres.

    diff --git a/food/rugbrød-i-træramme.qmd b/food/rugbrød-i-træramme.qmd index bcdc620..dec7d0c 100644 --- a/food/rugbrød-i-træramme.qmd +++ b/food/rugbrød-i-træramme.qmd @@ -24,17 +24,17 @@ Tag din surdej ud og fodr den. [Se her for gode råd.](https://fam.gdamsbo.dk/fo ## Dag 2 -- 175 g surdej (ca. 1½ dl) -- 30 g salt -- 1 liter koldt vand -- 400 g skårne rugkerner -- 600 g rugmel +- [ ] 175 g surdej (ca. 1½ dl) +- [ ] 30 g salt +- [ ] 1 liter koldt vand +- [ ] 400 g skårne rugkerner +- [ ] 600 g rugmel Røres sammen i en stor skål (5 L). Tildækkes og står ved stuetemperatur i 12-24 timer. -- 300 g skårne rugkerner -- 50-100 g surdej (passer for det meste med resten) -- Evt. ca 100 g mandler, hasselnødder, boghvede, amarant, chia, quinoa eller lignende. +- [ ] 300 g skårne rugkerner +- [ ] 50-100 g surdej (passer for det meste med resten) +- [ ] Evt. ca 100 g mandler, hasselnødder, boghvede, amarant, chia, quinoa eller lignende. Sættes i blød med rigeligt vand 12-36 timer. @@ -44,11 +44,11 @@ Dejen fra Dag 2 samt drænede, udblødte rugkerner (og nødder/frø) blandes. Desuden tilsættes følgende: -- 4 dl frø (fx sesam, solsikke- og græskarkerner i forholdet 1:2:1) -- 1 spsk honning (kan røres ud i øl) -- 1 øl (33 cl, gerne hvidtøl eller anden mørk øl, men det kommer sig ikke så nøje) -- Ca 9 dl rugmel til rette konsistens. -- Evt. 2 spsk mørk maltsirup (Giver mere smag og farve) +- [ ] 4 dl frø (fx sesam, solsikke- og græskarkerner i forholdet 1:2:1) +- [ ] 1 spsk honning (kan røres ud i øl) +- [ ] 1 øl (33 cl, gerne hvidtøl eller anden mørk øl, men det kommer sig ikke så nøje) +- [ ] Ca 9 dl rugmel til rette konsistens. +- [ ] Evt. 2 spsk mørk maltsirup (Giver mere smag og farve) Det hele røres godt sammen. Det skal have en tyk, sej klistret konsistens og fordeles i 3 smør-smurte trærammer der rummer 2 liter. Glat dejen.