diff --git a/.gitignore b/.gitignore index 21be450..599468b 100644 --- a/.gitignore +++ b/.gitignore @@ -40,7 +40,7 @@ vignettes/*.pdf .Renviron # pkgdown site -docs/ +# docs/ # translation temp files po/*~ diff --git a/docs/food/elses_vafler.html b/docs/food/elses_vafler.html new file mode 100644 index 0000000..abca3e7 --- /dev/null +++ b/docs/food/elses_vafler.html @@ -0,0 +1,584 @@ + + + + + + + + + + + +Familien G Damsbo - Elses vafler + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + +
+
+ +
+ +
+ + + + +
+ +
+
+

Elses vafler

+
+
Kage
+
Forår
+
Børnene med!
+
+
+ +
+
+ Verdens bedste vafler. Punktum. +
+
+ + +
+ +
+
Forfatter
+
+

Andreas

+
+
+ +
+
Udgivet
+
+

26. juni 2023

+
+
+ + +
+ + +
+ +
+

Noter

+

At tale om verdens bedste vafler er naturligvis lidt fjollet. Men denne opskrift er virkelig god.

+

Derhjemme var det et sikkert tegn på forår, når Else fandt vaffeljernene frem ude på havebordet i drivhuset og inviterede nabolagets børn over.

+

Der er ikke sparet på smøret, men sådan må det være. Vaflerne bliver super lækre og sprøde og er særdeles gode til flormelis og marmelade.

+

God fornøjelse!

+
+
+

Ingredienser

+
    +
  • 2,5 dl vand

  • +
  • 2 dl molk

  • +
  • 1/4 tsk salt

  • +
  • 3,5 dl (275 g) mel

  • +
  • 2 tsk bagpilver

  • +
  • 125 g smør

  • +
+
+
+

Sådan gør du

+
    +
  1. Bland mælk, vand og salt og bisk det i melet, der er blandet med bagepulver.

  2. +
  3. Tilsæt smeltet, afkølet smør lige inden bagning.

  4. +
  5. Bag og nyd.

  6. +
+
+
+

Slutnote

+

Den oprindelige opskrift tilsiger at fedtstof blandes i lige inden bagning. Erfaringen siger dog at det sagtens kan gøres aftenen før, og så egner vaflerne sig temmelig godt til det store brunch-bord.

+ + +
+ +
+ +
+ + + + + \ No newline at end of file